Lahden Hierontapiste / Mafysi Oy Varaa aika

Fysioterapiapalvelut Lahdessa

Fysioterapeutti  auttaa ja on kuntoutuksen asiantuntija, sekä laillistettu terveydenhuollon ammattilainen.

Fysioterapiassa selvitämme yhdessä vaivasi syyn ja suunnittelemme kanssasi kuntoutuksen, jotta arki ja harrastuksesi sujuvat mahdollisimman hyvin. 

Fysioterapia voi sisältää terapeuttista harjoittelua, manuaalista ja fysikaalista terapiaa ja kotiharjoitteita. Harjoitteiden tekeminen on tärkeää, jotta kuntoutuminen jatkuu terapia tapaamisten välillä.

Fysioterapeuttimme tekevät kotikäyntejä Lahti ja ympäristökunnat.

Varaa aika

fysioterapia lahti

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia (TULE-fysioterapia)

Yleisin TULE-oireista on kipu. TULE-oireet voivat kehittyä vähitellen tai alkaa nopeasti esimerkiksi tapaturman seurauksena. Yleisimpiä TULE vaivoja ovat niska-hartiaseudun vaivat, selkäkipu, iskias vaivat sekä yksittäisten nivelten kiputilat tai nivelrikko.

Tuki- ja liikuntaelimistöön kuuluvat luusto, lihakset, nivelsiteet ja jänteet, joiden toimintaa hermojärjestelmä säätelee. Hyvin suunniteltu, oikein annosteltu ja ajoitettu harjoittelu sekä liikunta ovat parasta lääkettä tuki- ja liikuntaelimistölle. Harjoittelun lisäksi fysioterapiassa käytetään tarvittaessa manuaalista käsittelyä ja fysikaalisia hoitoja sekä ergonomia ohjausta.

Varaa aika

Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia tähtää harjoitettavuuden ja suorituskyvyn lisäämiseen sekä vammojen ennaltaehkäisyyn. Fysioterapeutti ymmärtää kehon toiminnan ja biomekaan ja niiden merkityksen harjoitteluun ja kehittymiseen

Toistuva kova fyysinen harjoittelu tai nopea kuormituksen lisääntyminen vuoksi urheilijan tai aktiivisen liikunnan harrastajan keho voi kuormittua liikaa. Urheilufysioterapialla on tärkeä rooli vammojen ennaltaehkäisyssä, harjoittelusta palautumisesta sekä kuntoutumisen erivaiheissa . Fysioterapiassa kiinnitetään huomiota mm. lihastasapainoon ja liikehallintaan sekä lajin vaatimiin ominaisuuksiin.

Yksilölliset harjoitusohjeet mahdollistavat nopean ja turvallisen kuntoutumisen lajiharjoitteluun palaamiseksi. Harjoitteluterapian lisäksi fysioterapiassa voidaan käyttää erilaisia nivelten, lihasten ja lihaskalvojen manuaalista käsittelyä vammojen hoidossa tai ennaltaehkäisyssä.

Varaa aika

Leikkaukseen liittyvä kuntoutus (pre- ja post-operatiivinen kuntoutus)

Fysioterapia ennen leikkausta valmistaa asiakasta tulevaan operaatioon Leikkauksen jälkeisen (post-operatiivinen) kuntoutuksen tavoitteena on palauttaa asiakkaan toimintakyky, sekä fyysisesti että henkisesti.

Fysioterapian tavoitteena on edistää asiakkaan aktiivisuutta ja nopeuttaa toipumista. Leikkausta edeltävillä käynneillä keskitytään niveltenliikkuvuuksiin, kivunhoitoon, turvotuksen vähentämiseen sekä lihaksiston vahvistamiseen. Ennen leikkausta treenataan myös harjoitteita, jotka aloitetaan operaation jälkeen.

Leikkauksen jälkeisen kuntoutus rakennetaan leikkaavan lääkärin ohjeiden ja paranemisprosessin mukaiseksi. Ensimmäisillä käynneillä keskitytään turvotuksen ja arpikudoksen hoitoon sekä terapeuttisen harjoittelun aloittamiseen.

Varaa aika

Ikääntyneiden fysioterapia

Monen seniorin toiveena on elää omassa kodissaan niin pitkään kuin mahdollista. Fysioterapeutin kotikäynti auttaa kuinka sujuva ja turvallinen arki jatkuu iän karttuessa.

Fysioterapeutti osaa neuvoa myös kotiympäristön turvallisuuteen liittyvissä asioissa ja ohjata, kuinka kodista saadaan ikääntyneelle turvallisempi ja hänen toimintakykyään tukeva.Yksilöllisellä harjoitusohjelmalla voidaan kehittää muun muassa lihasvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa, sekä vaikuttaa myönteisesti esimerkiksi muistisairauksista kärsivien henkilöiden kognitioon.

Lisäksi säännöllisellä harjoittelulla voidaan pienentää kaatumisriskiä. Kaatumisten ehkäisy onkin yksi tärkeimmistä ikääntyneiden fysioterapian tavoitteista.

Varaa aika

Fascia-lihaskalvokäsittelyt

Hoito pohjautuu fascia linjojen läpikäymiseen. Hoidon alussa testataan fascia- linjojen liikkuvuutta ja tehdään tehdään käsittely.

Jos et ole aikaisemmin ollut fascia-rauta käsittelyssä, varaa ensimmäiselle käynnille 30min. aika. Siinä ajassa käymme läpi pienemmän alueen, jolloin fascia tottuu käsittelyyn. Jatkossa suunnittelemme yhdessä sinulle sopivan pituisen ajan.

Lihaskalvokäsittely perustuu Yhdysvaltalaiseen Graston-menetelmään, jossa apuvälineenä käytetään metallisia käsittelyvälineitä.Fascia-rauta käsittelyllä pyritään palauttamaan normaali tilanne kalvoston liikkumiseen itseensä sekä muihin kudoksiin nähden.

Fascia-raudoin tehty käsittely on voimakkaampaa kuin pelkkä hieronta.

Lisäksi meillä mahdollista tehdä käsittely koneellisesti.

Lihaskalvohieronnan tavoitteita:

 • Leposäryn poistaminen
 • Kivuton liikelaajuus
 • Kuormituskivun poistaminen
 • Lihastasapainon ja normaalien liikemallien palauttaminen
 • Painearkuuden poistaminen
 • Sidekudosten paraneminen
 • Kiinnikkeiden poistaminen esimerkiksi haava-alueilta
Varaa aika

Shockwave eli paineaaltohoito

Shockwave hoito on tarkoitettu nopeaan ja tehokkaaseen  nivel-, jänne- ja lihasongelmien hoitoon. Hoidon teho perustuu kudoksien ja jänteiden  aineenvaihdunnan  paranemiseen ja  pitkittyneissä tulehduksissa  paranemisprosessin uudelleenkäynnistykseen. Meillä erikoiskoulutetut fysioterapeutit antavat sinulle paineaaltohoitoa.

Shockwave-hoito annetaan paineilmakäyttöisellä hoito laitteella, jolla kudokseen johdetaan paineaaltoja. Paineaaltojen vaikutuksesta kipua aiheuttavan lihas- nivel- tai jänne alueen tulehdus paranee, mikä helpottaa kipua.Yleisimmin jo 3–6 hoitoa 1-2 viikon välein riittää oireiden rauhoittamiseen. Hoitomenetelmä on tehokas vaihtoehto kortisonille ja kirurgiselle toimenpiteelle. Käyttötapa on yksinkertainen ja käsittelyn kesto on lyhyt ja intensiivinen.

Shockwave-hoito annetaan paineilmakäyttöisellä hoito laitteella, jolla kudokseen johdetaan paineaaltoja. Paineaaltojen vaikutuksesta kipua aiheuttavan lihas- nivel- tai jänne alueen tulehdus paranee, mikä helpottaa kipua.Yleisimmin jo 3–6 hoitoa 1-2 viikon välein riittää oireiden rauhoittamiseen.

Shockwave-terapiasta on apua

 • Olkapään kiertäjäkalvosimen ongelmat (rotator cuff)
 • Kalkkiolkapää
 • Tennis- ja golffarin kyynärpää (epicondyliitti)
 • Hyppääjän ja juoksijan polviongelmat
 • Akillesjännevaivat
 • Jalkapohjan ongelmat (plantaarifasciitti)
 • Lihaskireydet esim. jännitysniska

Paineaaltohoito ei sovellu hoitomuodoksi, jos:

 • sinulla on kasvain tai bakteeriperäinen tulehdus hoidettavalla alueella
 • sinulla on verta ohentava lääkitys tai sydämentahdistin
 • sinulla on metallia kudoksessa hoitoalueella
 • olet raskaana
Varaa aika

Selkäkippi

Osaavat fysioterapeuttimme ohjaavat sinua hoitojen ajan. Roikkumisasento helpottaa rasitusta selkärangan välilevyissä, lonkka- ja polvinivelissä ja myös ehkäisee lihaksiston jännitystiloja. Selkäkipin käyttö antaa todellista helpotusta selkä- ja nivelkivuissa. Selkäkippi ja harjoitteet kulkevat hoidossa rinta rinnan. Selkäkippi säädetään aina sinulle henkilökohtaisesti sopivaksi.

Varaa aika

Varaa aika fysioterapiaan

Ajanvaraus fysioterapiaan onnistuu ajanvarausnappia painamalla tai puhelimitse. Jos et löydä sopivaa aikaa tai ajanvaraus ei onnistu soita p. 044 021 1555.

Varaa aika

Asiakkaiden palautteita

Älä luota vain meidän sanaan. Alla näet muutamia satunnaisotteita asiakkaittemme Googleen jätetyistä palautteista.

Niska- ja hartiajumi helpotti jo ensimmäisen käynnin jälkeen. Sopivan tunuva käsittely.

thumb Pauliina Pajala
30.7.2022

Erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä palvelua!

thumb Niklas Koskinen
30.11.2021

Ei oo ikinä 45 minuuttia tuntunu niin pitkältä. Mutta hyvältä tuntui.

thumb Irene Volanen
9.11.2022