Lahden Hierontapiste / Mafysi Oy Varaa aika

Fysioterapiapalvelut Lahdessa

Fysioterapeutti  auttaa ja on kuntoutusvalmennuksen asiantuntija, sekä laillistettu terveydenhuollon ammattilainen.

Fysioterapiassa selvitämme yhdessä vaivasi syyn ja suunnittelemme kanssasi kuntoutuksen, jotta arki ja harrastuksesi sujuvat mahdollisimman hyvin. 

Fysioterapia voi sisältää terapeuttista harjoittelua, manuaalista ja fysikaalista terapiaa ja kotiharjoitteita. Harjoitteiden tekeminen on tärkeää, jotta kuntoutuminen jatkuu terapia tapaamisten välillä.

Fysioterapeuttimme tekevät kotikäyntejä Lahdessa ja ympäristökunnissa, varaa aikasi tästä!

EdenredEpassiSmartum

Varaa aika

fysioterapia lahti
fysioterapia lahti

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia (TULE-fysioterapia)

Yleisin TULE-oireista on kipu. TULE-oireet voivat kehittyä vähitellen tai alkaa nopeasti esimerkiksi tapaturman seurauksena. Yleisimpiä TULE vaivoja ovat niska-hartiaseudun vaivat, selkäkipu, iskias vaivat sekä yksittäisten nivelten kiputilat tai nivelrikko.

Tuki- ja liikuntaelimistöön kuuluvat luusto, lihakset, nivelsiteet ja jänteet, joiden toimintaa hermojärjestelmä säätelee. Hyvin suunniteltu, oikein annosteltu ja ajoitettu harjoittelu sekä liikunta ovat parasta lääkettä tuki- ja liikuntaelimistölle. Harjoittelun lisäksi fysioterapiassa käytetään tarvittaessa manuaalista käsittelyä ja fysikaalisia hoitoja sekä ergonomia ohjausta.

Varaa aika
fysioterapia lahti

OMT-fysioterapia

OMT eli ortopedinen manuaaliterapia on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelimistön tutkimiseen ja hoitoon. OMT-fysioterapeutin pätevyys vaatii laajan erikoistumiskoulutuksen fysioterapeutin peruskoulutuksen lisäksi.

OMT-fysioterapian hoitomuotoina käytetään tarpeen mukaan manuaalisia tekniikoita, kuten nivelten mobilisaatiota ja manipulaatiota. Niillä pyritään normalisoimaan nivelten toimintaa. Korvaan manipulaatiohoidon usein lempeämmällä lihasenergiatekniikalla, joka on turvallinen hoitomuoto kaikenikäisille. Olen vanhan ajan KÄDET KIINNI- terapeutti. Tarvittaessa katsomme sopivia harjoitteita, jotka tukevat paranemistasi. Voimme yhdessä kartoittaa oireita ylläpitäviä tekijöitä sekä oireiden vaikutusta arkeen ja toimintakykyyn ja etsiä ratkaisua, miten selvitä, onko tarvetta arkea helpottaville apuvälineille.

Kannattaako vuosia vaivanneeseen kipuun hakea apua? Ehdottomasti kyllä.

Tutustu tarkemmin OMT-Fysioterapiaan

Varaa aika
fysioterapia lahti

Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia tähtää harjoitettavuuden ja suorituskyvyn lisäämiseen sekä vammojen ennaltaehkäisyyn. Fysioterapeutti ymmärtää kehon toiminnan ja biomekaan ja niiden merkityksen harjoitteluun ja kehittymiseen

Toistuva kova fyysinen harjoittelu tai nopea kuormituksen lisääntyminen vuoksi urheilijan tai aktiivisen liikunnan harrastajan keho voi kuormittua liikaa. Urheilufysioterapialla on tärkeä rooli vammojen ennaltaehkäisyssä, harjoittelusta palautumisesta sekä kuntoutumisen erivaiheissa . Fysioterapiassa kiinnitetään huomiota mm. lihastasapainoon ja liikehallintaan sekä lajin vaatimiin ominaisuuksiin.

Yksilölliset harjoitusohjeet mahdollistavat nopean ja turvallisen kuntoutumisen lajiharjoitteluun palaamiseksi. Harjoitteluterapian lisäksi fysioterapiassa voidaan käyttää erilaisia nivelten, lihasten ja lihaskalvojen manuaalista käsittelyä vammojen hoidossa tai ennaltaehkäisyssä.

Varaa aika
kuntoutusvalmennus

Leikkaukseen liittyvä kuntoutus (pre- ja post-operatiivinen kuntoutus)

Fysioterapia ennen leikkausta valmistaa asiakasta tulevaan operaatioon Leikkauksen jälkeisen (post-operatiivinen) kuntoutuksen tavoitteena on palauttaa asiakkaan toimintakyky, sekä fyysisesti että henkisesti.

Fysioterapian tavoitteena on edistää asiakkaan aktiivisuutta ja nopeuttaa toipumista. Leikkausta edeltävillä käynneillä keskitytään niveltenliikkuvuuksiin, kivunhoitoon, turvotuksen vähentämiseen sekä lihaksiston vahvistamiseen. Ennen leikkausta treenataan myös harjoitteita, jotka aloitetaan operaation jälkeen.

Leikkauksen jälkeisen kuntoutus rakennetaan leikkaavan lääkärin ohjeiden ja paranemisprosessin mukaiseksi. Ensimmäisillä käynneillä keskitytään turvotuksen ja arpikudoksen hoitoon sekä terapeuttisen harjoittelun aloittamiseen.

Varaa aika
Senioreiden fysioterapia

Ikääntyneiden fysioterapia

Monen seniorin toiveena on elää omassa kodissaan niin pitkään kuin mahdollista. Fysioterapeutin kotikäynti auttaa kuinka sujuva ja turvallinen arki jatkuu iän karttuessa.

Fysioterapeutti osaa neuvoa myös kotiympäristön turvallisuuteen liittyvissä asioissa ja ohjata, kuinka kodista saadaan ikääntyneelle turvallisempi ja hänen toimintakykyään tukeva. Yksilöllisellä harjoitusohjelmalla voidaan kehittää muun muassa lihasvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa, sekä vaikuttaa myönteisesti esimerkiksi muistisairauksista kärsivien henkilöiden kognitioon.

Lisäksi säännöllisellä ikääntyneille suunnitelulla fysioterapialla voidaan pienentää kaatumisriskiä. Kaatumisten ehkäisy onkin yksi tärkeimmistä ikääntyneiden fysioterapian tavoitteista.

Varaa aika
Akupunktio

Akupunktio

Vanha itämainen hoitomuoto, joka on tehokas kivun- ja jännitystilojen hoidossa. Hoidossa käytetään kertakäyttöisiä akupunktioneuloja, joita pistetään tarkasti tiettyihin kehossa oleviin pisteisiin tai kehossa kulkeviin meridiaaniratoihin.

Itämainen selitys akupunktion tehosta perustuu Qin (energian) ja Veren liikkeen normalisointiin ja energian kahden vastakkaisen muodon (Yin ja Yang) tilan tasapainottamiseen. Länsimaissa puhutaan porttikontrolliteoriasta ja endorfiinien erittymisestä. Uskotpa kumpaan selitykseen tahansa, lähes poikkeuksetta asiakkaan olo muuttuu paremmaksi neulahoidon aikana.

Itse käytän akupunktiota paljon kivunhoitoon, lihasten ja kalvorakenteiden rentouttamiseen. Yhdistän sitä usein fysioterapiaan. Neulanpisto tuntuu pienenä nipistyksenä tai ei lainkaan. Neulakammoisille voidaan neulakohtia myös hieroa.

Voiko jo yhdellä neulan pistolla poistaa polven sisäsivulla olevan kivun? Kyllä.

Varaa aika
fysioterapia lahti

Fascia-lihaskalvokäsittelyt

Hoito pohjautuu fascia linjojen läpikäymiseen. Hoidon alussa testataan fascia- linjojen liikkuvuutta ja tehdään tehdään käsittely.

Jos et ole aikaisemmin ollut fascia-rauta käsittelyssä, varaa ensimmäiselle käynnille 30min. aika. Siinä ajassa käymme läpi pienemmän alueen, jolloin fascia tottuu käsittelyyn. Jatkossa suunnittelemme yhdessä sinulle sopivan pituisen ajan.

Lihaskalvokäsittely perustuu Yhdysvaltalaiseen Graston-menetelmään, jossa apuvälineenä käytetään metallisia käsittelyvälineitä.Fascia-rauta käsittelyllä pyritään palauttamaan normaali tilanne kalvoston liikkumiseen itseensä sekä muihin kudoksiin nähden.

Fascia-raudoin tehty käsittely on voimakkaampaa kuin pelkkä hieronta.

Lisäksi meillä mahdollista tehdä käsittely koneellisesti.

Lihaskalvohieronnan tavoitteita:

 • Leposäryn poistaminen
 • Kivuton liikelaajuus
 • Kuormituskivun poistaminen
 • Lihastasapainon ja normaalien liikemallien palauttaminen
 • Painearkuuden poistaminen
 • Sidekudosten paraneminen
 • Kiinnikkeiden poistaminen esimerkiksi haava-alueilta
Varaa aika
fysioterapia lahti

Shockwave eli paineaaltohoito

Shockwave hoito on tarkoitettu nopeaan ja tehokkaaseen  nivel-, jänne- ja lihasongelmien hoitoon. Hoidon teho perustuu kudoksien ja jänteiden  aineenvaihdunnan  paranemiseen ja  pitkittyneissä tulehduksissa  paranemisprosessin uudelleenkäynnistykseen. Meillä erikoiskoulutetut fysioterapeutit antavat sinulle paineaaltohoitoa.

Shockwave-hoito annetaan paineilmakäyttöisellä hoito laitteella, jolla kudokseen johdetaan paineaaltoja. Paineaaltojen vaikutuksesta kipua aiheuttavan lihas- nivel- tai jänne alueen tulehdus paranee, mikä helpottaa kipua.Yleisimmin jo 3–6 hoitoa 1-2 viikon välein riittää oireiden rauhoittamiseen. Hoitomenetelmä on tehokas vaihtoehto kortisonille ja kirurgiselle toimenpiteelle. Käyttötapa on yksinkertainen ja käsittelyn kesto on lyhyt ja intensiivinen.

Shockwave-hoito annetaan paineilmakäyttöisellä hoito laitteella, jolla kudokseen johdetaan paineaaltoja. Paineaaltojen vaikutuksesta kipua aiheuttavan lihas- nivel- tai jänne alueen tulehdus paranee, mikä helpottaa kipua.Yleisimmin jo 3–6 hoitoa 1-2 viikon välein riittää oireiden rauhoittamiseen.

Shockwave-terapiasta on apua

 • Olkapään kiertäjäkalvosimen ongelmat (rotator cuff)
 • Kalkkiolkapää
 • Tennis- ja golffarin kyynärpää (epicondyliitti)
 • Hyppääjän ja juoksijan polviongelmat
 • Akillesjännevaivat
 • Jalkapohjan ongelmat (plantaarifasciitti)
 • Lihaskireydet esim. jännitysniska

Paineaaltohoito ei sovellu hoitomuodoksi, jos:

 • sinulla on kasvain tai bakteeriperäinen tulehdus hoidettavalla alueella
 • sinulla on verta ohentava lääkitys tai sydämentahdistin
 • sinulla on metallia kudoksessa hoitoalueella
 • olet raskaana
Varaa aika
kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapia

Osteopaattien kehittämä hoitomenetelmä, joka on hyvin pehmeä manuaalinen terapia. Se tukee kehon selkäydinnestekierron normaalia pulssia. Se on luonnollinen, menetelmänä kevyt, mutta erittäin vaikuttava terveydenhoidon lähestymistapa, jossa toimitaan keskushermoston tasolla sen toiminnan parantamiseksi. Jos kivulta ei mihinkään muuhun uskaltaudu, on tämä turvallinen hoito aloittaa.

KST rentouttava vaikutus ulottuu syvälle kehoon ja mieleen. Teen KST kokohoitona tai liittäen otteita muuhun manuaaliseen terapiaan.

Tuntisitko sinä jalkojesi kiertoliikkeen tai sen, kun kitaluusi asento muuttuu?

Varaa aika

Jäsenkorjaus

Hoitomuodon juuret ulottuvat kauas historiaan. Korjaamalla nivelen asento, jänteen paikka, keho vapautuu ja oire poistuu. Oma oppini perustuu mm. kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Siinä hoidettavakin osallistuu itsensä hoitamiseen tehden pieniä liikkeitä samalla kun hoitaja kädet myötäävät liikettä – pinnalta syvemmälle, alhaalta ylös, laajoista tarkkoihin, kireydestä pehmeyteen. Teen jäsenkorjausta käyttäen sen tekniikoita osana fysioterapiaa.

Voisiko selkäni kipuilu johtua häpyliitoksen ja suoliluun virheasennosta? Kyllä voi.

Varaa aika
Selkäkippi

Selkäkippi

Osaavat fysioterapeuttimme ohjaavat sinua hoitojen ajan. Roikkumisasento helpottaa rasitusta selkärangan välilevyissä, lonkka- ja polvinivelissä ja myös ehkäisee lihaksiston jännitystiloja. Selkäkipin käyttö antaa todellista helpotusta selkä- ja nivelkivuissa. Selkäkippi ja harjoitteet kulkevat hoidossa rinta rinnan. Selkäkippi säädetään aina sinulle henkilökohtaisesti sopivaksi.

Varaa aika
Fysioterapia kotona

Fysioterapia kotona

Kotona tapahtuva fysioterapia eli kotifysioterapia voi olla erinomainen tapa kuntoutua, etenkin jos liikkuminen on haastavaa tai jos haluat kuntoutua tutussa ympäristössä.

Tarjoamme yksilöllisiä ratkaisuja liikkumisen ja toimintakyvyn edistämiseksi omassa kotiympäristössäsi. Kotikuntoutuksessa etsimme yhdessä ratkaisuja arkeasi haittaaviin toimintakyvyn haasteisiin.

Kotifysioterapia on suunniteltu toimimaan erityisesti kotiympäristössä. Tämä takaa asiakkaille tehokkaan, jatkuvan ja hinnaltaan kilpailukykyisen fysioterapian kotiin toimitettuna.

FYSIOTERAPIASTA KOTONA SAAT KOTITALOUSVÄHENNYKSEN

Nyt kotona annetusta fysioterapiasta kotitalousvähennystä! Terveyden huollon palvelu on arvolisäveroton palvelu. Kotitalousvähennyksessä on 100€ omavastuunosuus jolloin jo kolmen hoitokerran sarja tuo hyödyn kotitalousvähennykseen.

Eli esimerkiksi 60 min fysioterapia kotona tulee sinulle tai läheisellesi maksamaan vähennyksen jälkeen vain 36,6 € ja lisäksi matkakorvaus, josta vähennystä ei tule. Saat verohyödyn heti ilmoittamalla omaveroon palvelusta. Nyt on kotihoito fysioterapia edullista.

Voit ostaa fysioterapiakäynnin myös vanhemmillesi, appi- tai isovanhemmillesi tai samassa taloudessa asuville läheisille saat itse tehdä tästä kotitalousvähennyksen.

Tarkista aina Verohallinnon antamat tarkemmat ohjeet kotitalousvähennyksen määrästä ja hakemisesta.

Fysioterapia ajanvaraus

Varaa aika fysioterapiaan

Ajanvaraus fysioterapiaan onnistuu ajanvarausnappia painamalla tai puhelimitse. Jos et löydä sopivaa aikaa tai ajanvaraus ei onnistu soita p. 044 021 1555.

Varaa aika

Asiakkaiden palautteita

Älä luota vain meidän sanaan. Alla näet muutamia satunnaisotteita asiakkaittemme Googleen jätetyistä palautteista.

Varasin miehelleni hieronnan Mafysiin. Palaute häneltä oli, että hyvä ja tuntuva hieronta oli ollut. Kiitokset Karille. ?

Elina Sekki Avatar Elina Sekki
10.1.2023

Asiantunteva palvelu, huippuluokkaa.

Seppo Kuivalainen Avatar Seppo Kuivalainen
15.12.2023

Alansa ammattilainen. Nyt löysin vakkari hieroja/fyssarin iskias vaivoilleni.

Mika Kolehmainen Avatar Mika Kolehmainen
30.11.2020