Toiminnallista fysioterapiaa Lahdessa

Miksi niskani on kipeä? Miksi käveleminen sattuu? Oireileeko olkapää? Pelkään kaatumista. Miten selkäni tuli kipeäksi? Kipu tai epämiellyttävä tuntemus voi joskus haitata päivittäistä elämää tai harrastuksia.

Fysioterapeutti  auttaa ja on kuntoutuksen asiantuntija, sekä laillistettu terveydenhuollon ammattilainen.

Fysioterapiassa selvitämme yhdessä vaivasi syyn ja suunnittelemme kanssasi kuntoutuksen, jotta arki ja harrastuksesi sujuvat mahdollisimman hyvin. Fysioterapia voi sisältää terapeuttista harjoittelua, manuaalista ja fysikaalista terapiaa ja kotiharjoitteita. Harjoitteiden tekeminen on tärkeää, jotta kuntoutuminen jatkuu terapiatapaamisten välillä.

Voit tulla fysioterapiaan ilman lääkärin lähetettä. Mikäli sinulla on lääkärin lähete (SV3) fysioterapiaanKela korvaa 30 min käynnistä 4 euroa, 45 minuutin käynnistä 6 euroa ja 60 minuutin käynnistä 8 euroa. Hoidamme Kela-osuuden perinnän puolestasi, eli maksat vain jäljelle jääneen osan maksuista.

Fysioterapeuttimme tekevät kotikäyntejä Lahti ja ympäristökunnat.

Joskus on tarve toteuttaa  fysioterapiaa  potilaan kotona. Meidän Fysioterapeuteillamme  on tarvittava ja kattava välineistö fysioterapian toteuttamiseen kotioloissa. Teemme fysioterapiaa kotikäynteinä myös palvelutaloihin !

Jos sinulla on lääkärin lähete, tulee siinä olla rasti kohdassa ”Terapia annettava potilaan kotona ”. Tuolloin KELA-korvausta saa myös fysioterapeutin matka-ajasta ja matkakustannuksista. Soita tai laita sähköpostia niin vastaamme tiedusteluihin kustannuksista ja aikatauluista.

Fysioterapian palvelut

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia (TULE-fysioterapia)

Tuki- ja liikuntaelimistöön kuuluvat luusto, lihakset, nivelsiteet ja jänteet, joiden toimintaa hermojärjestelmä säätelee. Yleisin TULE-oireista on kipu. TULE-oireet voivat kehittyä vähitellen tai alkaa nopeasti esimerkiksi tapaturman seurauksena. Yleisimpiä TULE vaivoja ovat niska-hartiaseudun vaivat, selkäkipu, yksittäisten nivelten kiputilat tai nivelrikko.

Hyvin suunniteltu, oikein annosteltu ja ajoitettu harjoittelu sekä liikunta ovat parasta lääkettä tuki- ja liikuntaelimistölle. Harjoittelun lisäksi fysioterapiassa käytetään tarvittaessa manuaalista käsittelyä ja fysikaalisia hoitoja sekä ergonomia ohjausta.

Urheilufysioterapia

Toistuva kova fyysinen harjoittelu tai nopea kuormituksen lisääntyminen vuoksi urheilijan tai aktiivisen liikunnan harrastajan keho voi kuormittua liikaa. Urheilufysioterapialla on tärkeä rooli vammojen ennaltaehkäisyssä, harjoittelusta palautumisesta sekä kuntoutumisen erivaiheissa . Fysioterapiassa kiinnitetään huomiota mm. lihastasapainoon ja liikehallintaan sekä lajin vaatimiin ominaisuuksiin.

Yksilölliset harjoitusohjeet mahdollistavat nopean ja turvallisen kuntoutumisen lajiharjoitteluun palaamiseksi. Harjoitteluterapian lisäksi fysioterapiassa voidaan käyttää erilaisia nivelten, lihasten ja lihaskalvojen manuaalista käsittelyä vammojen hoidossa tai ennaltaehkäisyssä

Leikkaukseen liittyvä kuntoutus (pre- ja post-operatiivinen kuntoutus)

Fysioterapia ennen leikkausta valmistaa asiakasta tulevaan operaatioon sekä fyysisesti että henkisesti. Fysioterapian tavoitteena on edistää asiakkaan aktiivisuutta ja nopeuttaa toipumista. Leikkausta edeltävillä käynneillä keskitytään niveltenliikkuvuuksiin, kivunhoitoon, turvotuksen vähentämiseen sekä lihaksiston vahvistamiseen. Ennen leikkausta treenataan myös harjoitteita, jotka aloitetaan operaation jälkeen.

Leikkauksen jälkeisen (post-operatiivinen) kuntoutuksen tavoitteena on palauttaa asiakkaan toimintakyky. Kuntoutus rakennetaan leikkaavan lääkärin ohjeiden ja paranemisprosessin mukaiseksi. Ensimmäisillä käynneillä keskitytään turvotuksen ja arpikudoksen hoitoon sekä terapeuttisen harjoittelun aloittamiseen.

Ikääntyneiden fysioterapia

Yksilöllisellä harjoitusohjelmalla voidaan kehittää muun muassa lihasvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa, sekä vaikuttaa myönteisesti esimerkiksi muistisairauksista kärsivien henkilöiden kognitioon.

Lisäksi säännöllisellä harjoittelulla voidaan pienentää kaatumisriskiä. Kaatumisten ehkäisy onkin yksi tärkeimmistä ikääntyneiden fysioterapian tavoitteista.

Monen seniorin toiveena on elää omassa kodissaan niin pitkään kuin mahdollista.  Fysioterapeutin kotikäynti auttaa kuinka sujuva ja turvallinen arki jatkuu  iän karttuessa.

Fysioterapeutti osaa neuvoa myös kotiympäristön turvallisuuteen liittyvissä asioissa ja ohjata, kuinka kodista saadaan ikääntyneelle turvallisempi ja hänen toimintakykyään tukeva.

Fysioterapeuttimme

Kari Mönkäre

Kari Mönkäre

Toni Enqvist

Toni Enqvist

Varaa aika

Maksuvälineeksi käy käteinen, kortti, laskutus.

Lisätietoa ja hinnasto

Hyvä muistaa

Peruuta tarpeeton hoitoaika hyvissä ajoin, viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Samana päivänä peruutetusta fysioterapia-ajasta veloitamme 50% palvelun hinnasta. Peruuttamattomasta varauksesta perimme 100% palvelun hinnasta.

Jos et ole varma fysioterapian soveltuvuudesta tai kenelle fysioterapeutille kannattaa aika varata, kysy ennen ajanvarausta tarkemmin henkilökunnalta joko puhelimitse 0440 211 555 tai  sähköpostilla info@mafysi.fi

Esitietolomake

Voit nopeuttaa käyntiäsi ja täyttää esitietolomakkeen jo etukäteen (tästä) (täyttämiseen tarvitset PDF-ohjelman ja tulostimen).

Hinnasto

  • Akuuttiaika 30 min – 50€
  • 45 min                        – 60€
  • 60 min                        – 70€
  • Kotikäynti 45 min    – 80€
  • Kotikäynti 60 min    – 90€