Toiminnallista fysioterapiaa Lahdessa

Miksi niskani on kipeä? Miksi käveleminen sattuu? Oireileeko olkapää? Pelkään kaatumista. Miten selkäni tuli kipeäksi? Kipu tai epämiellyttävä tuntemus voi joskus haitata päivittäistä elämää tai harrastuksia.

Fysioterapiassa selvitämme yhdessä vaivasi syyn ja suunnittelemme kanssasi kuntoutuksen, jotta arki ja harrastuksesi sujuvat mahdollisimman hyvin. Fysioterapia voi sisältää terapeuttista harjoittelua, manuaalista ja fysikaalista terapiaa ja kotiharjoitteita. Harjoitteiden tekeminen on tärkeää, jotta kuntoutuminen jatkuu terapiatapaamisten välillä.

Voit tulla fysioterapiaan ilman lääkärin lähetettä. Lääkärin kirjoittamalla tutkimus- ja hoitomääräyksellä (SV 3FS) Kela korvaa osan kustannuksista. Käytämme suorakorvausta, jolloin korvaus vähennetään suoraan laskutuksen yhteydessä.

Fysioterapian palvelut

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia (TULE-fysioterapia)

Tuki- ja liikuntaelimistöön kuuluvat luusto, lihakset, nivelsiteet ja jänteet, joiden toimintaa hermojärjestelmä säätelee. Yleisin TULE-oireista on kipu. TULE-oireet voivat kehittyä vähitellen tai alkaa nopeasti esimerkiksi tapaturman seurauksena. Yleisimpiä TULE vaivoja ovat niska-hartiaseudun vaivat, selkäkipu, yksittäisten nivelten kiputilat tai nivelrikko.

Hyvin suunniteltu, oikein annosteltu ja ajoitettu harjoittelu sekä liikunta ovat parasta lääkettä tuki- ja liikuntaelimistölle. Harjoittelun lisäksi fysioterapiassa käytetään tarvittaessa manuaalista käsittelyä ja fysikaalisia hoitoja sekä ergonomia ohjausta.

Leikkauksen liittyvä kuntoutus (pre- ja post-operatiivinen kuntoutus)

Fysioterapia ennen leikkausta valmistaa asiakasta tulevaan operaatioon sekä fyysisesti että henkisesti. Fysioterapian tavoitteena on edistää asiakkaan aktiivisuutta ja nopeuttaa toipumista. Leikkausta edeltävillä käynneillä keskitytään niveltenliikkuvuuksiin, kivunhoitoon, turvotuksen vähentämiseen sekä lihaksiston vahvistamiseen. Ennen leikkausta treenataan myös harjoitteita, jotka aloitetaan operaation jälkeen.

Leikkauksen jälkeisen (post-operatiivinen) kuntoutuksen tavoitteena on palauttaa asiakkaan toimintakyky. Kuntoutus rakennetaan leikkaavan lääkärin ohjeiden ja paranemisprosessin mukaiseksi. Ensimmäisillä käynneillä keskitytään turvotuksen ja arpikudoksen hoitoon sekä terapeuttisen harjoittelun aloittamiseen.

Urheilijan fysioterapia

Toistuva kova fyysinen harjoittelu tai nopea kuormituksen lisääntyminen vuoksi urheilijan tai aktiivisen liikunnan harrastajan keho voi kuormittua liikaa. Urheilijan fysioterapialla on tärkeä rooli vammojen ennaltaehkäisyssä ja harjoittelusta palautumisessa. Fysioterapiassa kiinnitetään huomiota mm. lihastasapainoon ja liikehallintaan sekä lajin vaatimiin ominaisuuksiin. Yksilölliset harjoitusohjeet mahdollistavat nopean ja turvallisen kuntoutumisen lajiharjoitteluun palaamiseksi. Harjoitteluterapian lisäksi fysioterapiassa voidaan käyttää erilaisia nivelten, lihasten ja lihaskalvojen manuaalista käsittelyä vammojen hoidossa tai ennaltaehkäisyssä.

Fysioterapeuttimme

Kari Mönkäre

Kari Mönkäre

Liisa Kouvonen

Liisa Kouvonen

Varaa aika

Maksuvälineeksi käy käteinen, kortti, laskutus.

Lisätietoa ja hinnasto

Hyvä muistaa

Peruuta tarpeeton hoitoaika hyvissä ajoin, viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Samana päivänä peruutetusta fysioterapia-ajasta veloitamme 50% palvelun hinnasta. Peruuttamattomasta varauksesta perimme 100% palvelun hinnasta.

Jos et ole varma fysioterapian soveltuvuudesta tai kenelle fysioterapeutille kannattaa aika varata, kysy ennen ajanvarausta tarkemmin henkilökunnalta joko puhelimitse 0440 211 555 tai  sähköpostilla info@mafysi.fi

Esitietolomake

Voit nopeuttaa käyntiäsi ja täyttää esitietolomakkeen jo etukäteen (tästä) (täyttämiseen tarvitset PDF-ohjelman ja tulostimen).

Hinnasto

  • Akuuttiaika 30 min – 45€
  • 45 min – 55€
  • 60 min – 65€
  • Kotikäynti 45 min – 75€
  • Kotikäynti 60 min – 85€